vrijdag 12 mei 2017

April/Mei 2017

De winter zou moeten zijn verdwenen dus Mickey is weer op muizenjacht.
("de bult" heeft altijd wel wat aantrekkingskracht op katten)


Zaterdag 29 April zijn Olaf en ik "ff" naar Sandefjord en Larvik gereden. In Sandefjord lag een leuke antennemast en in Larvik aluminiumbuizen voor antenneprojecten... En wat doe je dan wanneer de post (of transport) aardig in de papieren gaat lopen? Jepp, zelf rijden....
We zijn rond 04.00u vertrokken en na ruim 1000km 's avonds weer thuis rond 22.00u.
Omdat de Hardangervidda nog afgesloten was ivm het slechte weer, zijn we over de Hemsedal gereden. Wel omrijden maar Olaf had geen zin om te wachten op een opening.....

(De "verplichte" foto shoot in de Hemsedaltunnel)

(Ook winter op de Hemsedal....)

(En gelukkig hadden we de winterbanden nog niet verwisseld)

(-4 en sneeuwstormen....)

(En de beijsde weg natuurlijk)

(Maar hier doe je het dan toch voor,
3 mastdelen van elk 4m en 3 alu buizen van elk 5,80m)

(Tsja, als Olaf steeds wil rijden, gaat de ouwe zich vervelen...)

(De Hardangervidda was 's middags wel open)

(De tunnel aan de Voss kant van de Hardangerbrug)

Omdat we zaterdag 6 mei de verjaardag met mama zouden vieren zijn we woensdag 3 mei weer in Bergen de boot op gegaan.

(Nog ff genieten van de zon in Bergen)

(De hokken in het hondenhotel)

(De meiden onder elkaar)

Ondanks dat de wind snijdend koud was heeft Willeke het nog volgehouden tot het moment supreme! Zonsondergang op volle zee! 






(Let wel op de tijd, 21.40u. Bij ons gaat het licht al echt later uit dan in Nederland)

Vrijdagavond hadden we een uit etentje met mama. Ze wist enkel dat we uit gingen, waar naar toe niet. Dat werd dus wokken en Gerard en Ina hadden we ook kunnen strikken.
Het werd een gezellige avond met uiteraard veel te veel lekker eten!


(Laura als wachthond bij onze wagen)


Zaterdag kwamen de familie en vrienden om een gezellige dag te hebben, uiteraard ook met teveel eten op de tafel. Voor wie met honger weg ging was het eigen schuld!

En woensdagmorgen zijn we weer in de wagen gestapt om naar huis te rijden. De boot op rond 20u.


(Op de weg terug was het weer stukken minder)

(Maar toch mooie luchten)


Maar goed, vrijdag 4 mei waren we met Laura bij de dierenarts in Nederland voor foto's van haar rechterpoot. Net als in 2012 waar haar linkerkniebanden gescheurd waren, was het nu aan de rechterkant het geval en wilden we dus een afspraak maken voor een operatie. Dinsdag voor de wormkuur (verplicht om weer naar Noorwegen te mogen reizen), werd er een beginnende baarmoederontsteking geconstateerd. In overleg een antibiotica kuur meegekregen en het moest na het weekend beter gaan anders naar de dierenarts in Noorwegen voor een acute operatie.
Maar donderdagmorgen dat we haar wilden ophalen uit het hondenhotel was het goed fout met Laura. Ze reageerde nagenoeg niet, wilde niet uit het hok. En wat direct de alarmbellen laat rinkelen, ze wilde niet eten of drinken en ook geen hondesnoepje, iets wat normaal binnen 5 seconden weggewerkt werd.
Nog op de boot hebben we contact met de dierenarts in Bergen opgenomen en het hele verhaal uitgelegd en dat ze waarschijnlijk geopereerd moest worden. Direct van de boot naar de dierenarts voor onderzoeken. Maar zowel röntgen als echo lieten niet direct alles zien. Maar met Laura ging het met de minuut slechter. Lopen ging al niet meer en ze lag maar wat apathisch voor zich uit te staren. Uiteindelijk is ze om 16.15u ingeslapen. En zijn wij zonder haar naar huis gegaan.
's Avond heeft de dierenarts nog gebeld met de uitslag van de sectie, want we wilde wel weten wat er nu loos was. Laura zat al vol met gezwellen die onbehandelbaar waren. Hadden we haar mee naar huis genomen had ze hooguit nog een dag of 2 geleefd.....


Laura (ferryland Take Away)  22-02-2010 - 11-05-2017

We missen je, meisje!


Geen opmerkingen: