zaterdag 26 oktober 2013

Oktober, uitersten in actie.

2 weken geleden was het in een onbewaakt ogenblik zomaar mooi weer en zijn Willeke en Olaf achter naar boven gelopen. En wat voor een uitzicht je boven hebt kun je zien op bijgaande foto's.
Eidsøyra in het midden aan het water.
Op een hoogte van 866 meter rust Olaf ff uit...
De tur liep naar de Fetstølen, een trekkers hut "ergens" boven op de bult.
Afgelopen vrijdag is er weer een pakket van de voedselbank uit Nederland aangekomen. 
Ditmaal weer een ruime voorraad kloppudding, rookworsten, peperkoek en andere lekkernij.... 
Papa en mama bedankt!
De kas is klaar, na een weekje bouwen, knutselen, vloeken en opnieuw knutselen staat ie. Tis toch ook heel moelijk om een fatsoenlijke bouwtekening te maken in een voor ons begrijpelijke taal. Deze kas van 2,56 bij 3,20, komt uit Zweden, volgens de gebruiksaanwijzing.
We hopen op een vruchtbaar 2014. 
Laatst was er weer een grapjurk die, hoewel de tunnels een hoogtebeperking van 3.40 hebben, toch met ruim 3.45 eronder door wilde rijden. Deze ploeg (ze waren met 3 wagens en een man of 7, hebben de Hogabergtunnel (direct voor Eidsland) van maar 850 meter in 2 uur kunnen doorkruisen.
Hoef niet te vertellen dat er aan beide zijden 2 bussen stonden te wachten en andere voertuigen (met bijbehorende bestuurders) die op zijn zachts gezegd "not amused" waren....
Ik ook niet want ik had volk in de bus en die begonnen te muiten!
 
Willeke is nu net terug van 2x 1 week op de berg....Nu genieten van 1 week vrij, daarna waarschijnlijk nog 1x een week werken en dan ligt er te veel sneeuw om nog te werken en ligt de bouwplaats stil tot ergens in april 2014.
Volgend weekend gaan we waarschijnlijk voor de laatste keer een weekend weg met de boot, daarna zal Maria wel naar d'r winterplaatsje gaan, het wordt al kouder 's nachts en er kan zo maar in eens ijs op de fjord liggen.
Wat wel leuk is van dit seizoen is dat met duiken een veel mooier zicht onder water is. De temperatuur is geen probleem daar het op 20 meter diepte een behaaglijke (in het termopak) temperatuur van 8 graden heerst, zomer en winter.
De warmtekabel die ons water vloeibaar moet houden, hebben we opgegraven en waarschijnlijk weten we nu waarom het water in de winter bevriest. Ergens vlak voor de dam (boven op de berg) zitten 2 koppelingen en waarschijnlijk bij de 2e komt de nieuwe warmtekabel er niet doorheen. Gaan we maar eens binnenkort open maken en de kabel er doorheen trekken. Kunnen we in de winter ook gewoon water tappen, zonder met 200 L kannen in de waterkamer bezig te zijn.

En zo blijven we bezig, vandaag niets meer, het regent te hard!

1 opmerking:

henk zei

Pakket is 12 dagen onderweg geweest!
Zeker in die tunnel blijven steken of rijden er nog postkoetsen bij jullie?