dinsdag 4 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober

En wat doen wij als Willeke en Olaf voor een weekje naar Nederland zijn en Lars zijn weekend in Bergen zou houden?
Jepp, we nemen de micra en gaan een toertje maken....
Omdat er vrijdag diverse ongelukken waren op de Hardangervidda, als gevolg van winterse omstandigheden in combinatie met voertuigen op zomerbanden, waarschuwden de media en Vegvesen dat je maar winterbanden kon gebruiken daar.
(Dus de Micra vrijdagavond op wintersloffen gezet)

Ik had een ruiltje gemaakt met een radio amateur uit de buurt van Kongsberg. Hij zou een radio van mij overnemen en ik eentje van hem met nog wat ander spul. Maar, omdat wij beide niet op de post willen/kunnen/durven wachten (radio's zijn redelijk duur en de post........ laat maar) hadden we besloten naar elkaar toe te rijden. Ik een uur of 3-4 en hij ook. Zo gaat dat hier dus, afstanden zijn relatief, we praten over reistijd, niet in kilometers.
Maar Laura alleen thuis laten met die 2 katten? Nee, dat kon ik Laura niet aan doen. Plus het feit dat indien m'dame autosleutels hoort al op de parkeerplaats staat te drammen, mocht zij mee.... 
(hmmmm, de Xtrail is toch ruimer....)

En omdat we niet op de vlucht waren, hebben we regelmatig een stop gemaakt om de poten te strekken.... En een bakje koffie te leuten... Temperatuur ca 1 tot -1 gr.  
 (Het was lekker weer en rustig op de weg)

De tocht ging via de Hardangerbrug over de RV 7.
Via de Vørringsfossen (bij mebødalen) waar we een 30 min stilstonden ivm een Nissan Leaf die in de berm beland was.....
 (ja, de winter gaat weer beginnen)
(SNEEUW!!!
 (Weinig volk op de weg)
(Bijklussen?)

Nu hadden we afgesproken "ergens" in Geilo, maar Bjørn was redelijk op tijd en kwam nog een stukje mijn kant uit, zodat we elkaar zouden ontmoeten bij Haugastøl
(Nee, dit was niet Bjørn....
(en tijd voor happen op de weg terug )

Rond een uur of 11 weggereden en rond een uur of 7 's avonds reden we weer langs de Eidslandsfjorden en zagen dat het drijfding van Leif Tøre wel erg afgedreven was.
De goede man heeft geen idee welk gevaar dit ding drijvend met zich mee brengt. Hij had dit ding een maand of wat geleden van een kaai afgehaald en op anker gelegd, om geen kaaigeld te hoeven betalen, maar te korte en te kleine ankertouwen/ankers resulteerden dus in een drift.
We zullen wel zijn wanneer die dodo een sleepboot in zal huren...


(toch gauw een tonnetje of 25 dat drijft.....)

Dat  drijf ding is trouwens te koop...

Willeke en Olaf komen donderdag weer terug.
Hopelijk met een Xtrail afgeladen met lekkernij...

Allemaal de groetjes!

Eddy
Laura
Goofy en Mickey
 





Geen opmerkingen: