zondag 5 januari 2020

Winter 2019/2020

Na onze vakantie in september bestond onze dagbesteding voornamelijk uit werken, eten en slapen. Willeke heeft best wel veel diensten gedraaid en ik ben ook wel druk geweest. 

Eind november de eerste sneeuwval gehad. Niet een heel pak maar genoeg om de ATV naar buiten te halen voor het schuifwerk. Nu is het dan ook wel best handig dat het ding wil starten.....
Not!
Met veel pijn en moeite machine op de aanhanger gekregen, met behulp van de lier en de oprit maar op handkracht vrij geschoven. Ja, best wel fijn een mechanische sneeuwschuiver!
We hebben nu 2x alles met de hand gedaan, dat gaat 'm niet worden!
Bij de werkplaats aan gekomen kregen we al gauw te horen dat het was wat we al vermoeden: de startmotor had het begeven. Helaas, niet op voorraad en zo voor de feestdagen voor de deur mochten we blij zijn als de onderdelen in januarie geleverd werden…. O, ja.... de radiateur was ook al niet best, de lier had kuren en na 10 jaar zout wind en regen was de algehele staat ook al bedroevend te noemen. Afijn, 1 week later konden we de nieuwe ATV ophalen. 600cc 1 cylinder. Maar ditmaal eentje MET verwarmde handvaten 😄
De oude ingeruild met alle oude schuivers (bijna schroot) voor een "aardig" prijsje.
(Na wat gesleutel de extra lampen op hun plaats)



We hopen op een sneeuwrijke winter!!!

Sinds begin november hebben we een slaapkamer over....
Olaf is het huis uit gegaan en heeft een appartement in Leikanger gehuurd. Van een collega die er zelf ook woont. Zal door de week wel erg rustig zijn, want beide komen enkel het weekend thuis…. 

Het Vestland (na het samenvoegen van de provincie Hordaland en Sogn en Fjordane heet "onze" provincie nu Vestland) staat bekent om zijn vele tunneltjes en slingerende bergweggetjes. Het staat ook bekend om de redelijk instabiele bergen, tunnels etc...
Nu hebben wij dus de Modalstunnel van 3.5km lengte hier om de hoek. Zondag 8 december belde Willeke van haar werk naar huis en zei dat ze nog niet wist of ze wel thuis kon komen, de tunnel was afgesloten vanwege een losgevallen stuk steen…. Nu gebeurd dat eigenlijk dagelijks, maar deze keer was het een lummel van een tonnetje of 2... En dan wordt het toch wat ernstiger. 
(Maandag reed ik met de bus erlangs)

Enfin, het Vestland blijft spannend om te rijden…...

De harige kinders leven nog steeds als kat en hond.
Vaak liggen ze samen te klieren en als Mickey het dan zat is zoekt ze het hogerop! 
(ff rust aan mijn lijf, zal Mickey denken)

November gaat voorbij en dan is het december, de maand van veel verlichting en versierseltjes.
We hebben achter uit het bos een leuk kerstboompje geleend, brengen hem in januarie wel terug... 
(Romantisch moment voor de kerstboom.....)

Na de kerst is het al gauw weer feest, ditmaal oud en nieuw. De traditionele oudjaars conferance vonden we gewoon ruk! "Vroeger" was alles beter!
Maar de vreterij blijft wel op hoog niveau! 
(Van alles, warm en koud. Met een garnalencoctail)

Lars en Olaf waren zowel met de kerst als oud en nieuw bij ons thuis, dus die hebben ook mee kunnen genieten van de lekkernij, incl de oliebollen die Willeke op oudjaars dag gemaakt had.

Helaas, de "witte kerst" is er niet gekomen, oud en nieuw was een beetje mistig maar verder wel te doen, inclusief het vuurwerk. Maar nu, het eerste weekend van januarie wordt het dubbel en dwars ingehaalt. Zaterdag rond de 20cm sneeuw en vandaag, zondag 5 jan weer een 20cm.
Gelukkig wil de ATV starten 😜 
(De picknick bank op zijn winterplek)

Vanwege het geweldige weer, het regent nu, heeft Mickey besloten met haar andere hobby aan de gang te gaan. Vandaag speelt ze voor fotomodel. Nu op de plaats waar de kerstboom heeft gestaan.
(Stil zitten en dom kijken…)


Nogmaals, wederom en misschien voor de laatse maal:
Wil iedereen het adres correct vermelden op de kerstkaarten! 
De postbode begint nu echt te dreigen en het zou zonde zijn indien de kaarten niet aankomen….

Familie Weerts
Eidslandsvegen 2260
5728 Eidslandet
Noorwegen

Voor iedereen een gelukkig 2020 

Willeke en Eddy
Lars en Olaf
Mickey en Anker

Geen opmerkingen: