zondag 1 maart 2009

Zondag 1 maart doen we de voordeur open en dan....

We gaan eerst maar ontbijten en hopen dat er een hittegolf komt. Meer als 40 centimeter sneeuw is er gevallen... Leuk voor de gasten in de camper, maar wat minder voor ons.

Een nederlands camperverhuurbedrijf verzorgd fly & drive camperverhuur in Noorwegen en raad eens wie de agent in Noorwegen is....? Juist. Zaterdag de eerste gasten opgehaald in Dale, leek ons wel veiliger. We hebben ze bij de Sjøbua aan de kaai neer gezet. Van de familie Lode de sleutel gekregen zodat het volk van de douche en toilet gebruik kunnen maken. Maandag brengen we ze naar Flesland en vliegen ze naar NL terug. De camper blijft nu in Noorwegen, wachtend op de volgende gasten.

Het verhaal van Sjø & Fritid gaat niet door voor ons, de raad heeft een stel uit IJsland de eer gegeven en die mogen nu de toko runnen. Jammer, maar nu gaan we onze pijlen dan toch echt op een camping plaats in of rond Eidsland richten. Met de komst van meer campers wordt de noodzaak hiervan toch wel duidelijk. Op Eidsland zelf kan nog wel eens een langzame procedure worden, daar de kommune moeilijk doet om het bestemmingsplan. Maar een stukje voorbij de Mo tunnel, richting Eksingedalen ligt bij een boer een 2 hectare grasland MET kampeerbestemming klaar.... Enkel er is behalve gras, helemaal niets daar. Waterpunt en stroompunten, sanitair gebouw en waterzuivering moeten nog gebouwd worden. Ben toch bang dat dat dit jaar ook niets wordt.

Maar we zullen wel zien, voorlopig eerst maar een beetje sneeuw ruimen..........

1 opmerking:

henk zei

Het Scandinavische hemd is blijkbaar toch nader dan de Nederlandse rok......