donderdag 3 september 2009

De draad weer opgepakt!

Ja, het dagelijkse leven is weer terug.
Olaf stapt weer alle morgens rond 08.45u in de bus naar de school in Mo en stapt weer thuis uit even na 15.00u. Met zijn vrienden is hij eindelijk noors gaan praten dus dat komt helemaal goed.
Lars vertrekt alle dagen rond 06.35u naar de vidergaende school in Knarvik waar hij de 3 jarige TIP (techniek, industrie,produktie) gaat doen. Aangezien Norge as heeft besloten dat ALLE leerlingen recht hebben op vrij vervoer naar school, en terug, het volgende: om 06.30 vertrekt dus een taxi uit Eidsland ( uiteraard van het ons bekende busbedrijf....) en haalt Lars en een dorpsgenoot op, en in Mo (Modalen kommune) stapper er nog 2 bij in. Op Romarheim, aan de E39, stappen ze over op een bus(je) dat van Matre naar Andas rijdt. Daar stappen de koters over op een grote bus naar Knarvik, al waar ze rond 08.15 aankomen voor een enerverende dag school.... ´s Middags is de routine iets anders, zijn ze vroeg klaar, kunnen ze op de bus Bergen - Alesund stappen en rond 14u op Romarheim overstappen op een busje dat via Mo terug naar Eidsland rijdt. Zijn ze later, stappen ze ook op de grote bus en komen in Romarheim weer via de taxi terug... Een beetje raar, maar de staat betaald, dus ons hoor je niet klagen.
Willeke heeft er nu een week of 2 op zitten bij de Barnehage. Ze doet weer het werk wat ze al bijna 20 jaar deed in Nederland. De scepter zwaaien in de keuken. Laat het soepje maar komen!
Sytse zit nog tot en met volgende week hier, de keuken werkt top, de veranda is klaar en nu is hij aan het klussen hier en daar. En maakt in de avonduren nog ff een tafel voor de burgermeester van Modalen....
De nieuwe chef bij Eddy op het busbedrijf heeft een waardeloos rooster, Eddy heeft geen vaste dienst en als er geen zieken zijn of vakantie's mag hij in de werkplaats rond hangen, of rijdt taxi en dan ook de ritten van en naar Romarheim.
Deze keer geen foto's, komen de volgende keer weer.

Geen opmerkingen: