vrijdag 2 april 2010

Laura die vermaakt zich wel.

Laura heeft helemaal geen moeite met de sneeuw.

Vanmiddag is ze wel verschrikkelijk geschrokken van een lawine aan de overkant van ons huis en ging met de staart tussen de benen weer omhoog. Volgens de kennel bestaat het leven van een New Foundlander pup de eerste 6 maanden voornamelijk uit slapen, eten, poepen en weer slapen. Als we met haar buiten aan het spelen zijn gaat dit dan ook zo'n 15-20 minuten goed en dan ploft ze gewoon dood neer en kunnen we haar weer de trappen op dragen. Traplopen mogen ze eigenlijk nog niet, vanwege de broze botten van deze grote beesten. Zolang als het gaat moeten we haar dan de grote trap omlaag dragen. Leuk, de dame woog 8,2 kilo toen we haar ophaalden, vanavond, 2 april, woog deze zwarte wolbaal al 10 kilo!

Een volwassen dame kan ongeveer 70 tot 80 kilo worden....

We gaan vanavond eens naar de Sjobua, Torleif heeft zijn drankvergunning eindelijk gekregen en we gaan dat vanavond "indrinken". Zal wel niet te laat worden, vanwege de medicijnen en de pijn kan ik (Eddy) 's nachts amper slapen en ben de hele dag kapot! Ook in Noorwegen is een wachtlijst in het ziekenhuis en zal ik dus nog ff moeten wachten op een operatie.

De paasvakantie is vorig weekend al begonnen dus de jongens zijn thuis aan het niksen. Lars is woensdag weer naar Cecillie vertrokken. Ze komen zaterdag hier en zij blijft tot zondagavond.

Sietse en Gerrit zijn donderdag weer naar Nederland terug gegaan, vanwege de sneeuw konden ze niet verder met werk hier bij een boer. Ze komen eind april weer deze kant op. We zullen nog wat klusjes gaan verzinnen voor deze jongens!

De zuurkool uit eigen maak is weer geweldig. Zeker met de nederlandse rookworsten die de jongens mee gebracht hebben!

Vanmiddag heeft het nog weer gesneeuwd en het is een uurtje blijven liggen. Als gevolg van de sneeuw en prut op de bergwanden is er gemiddeld 1 keer per week bij Kalland een lawine waardoor we niet in staat zijn naar Dale te reizen. Audun moet dan met de oude shovel weer op pad om de weg vrij te maken.

De boot staat voorlopig nog op de aanhanger, de fjord is nog steeds dichtgevroren. Dit vaarseizoen zullen we korter maar intenser moeten gaan genieten...

Geen opmerkingen: