zaterdag 30 oktober 2010

Zaterdag 30 oktober

Afgelopen zondag is de boot op de kant gehaald. De hele week was er al ijs op de fjord, daarboven op een pak sneeuw van wel 35 cm. Nu kan de boot wel wat hebben, maar het seizoen is nu over!

Sietse is ook weer vertrokken, niet nadat hij nog ff een bed in elkaar getimmerd heeft. Waarschijnlijk komt hij met oud en nieuw weer hier en dan gaan we karbid schieten....

Dit fraaie bed staat nu op de logeerkamer. Een bijna echt 2 persoons beneden en een 1 persoons boven. Nu is er wat meer ruimte in de kamer en kunnen opa en oma ook knus tegen elkaar kruipen....

Woensdag 20 oktober zijn Willeke en Olaf ook weer van hun NL reis terug gekomen, treffen ze echter wel ons huis wit aan...

Haar corsa was helemaal ondergesneeuwd. In Nederland hadden ze zowat zomer, hier is het dan toch echt winter. Nu is alle sneeuw wel weer weg en hebben we weer + graden, maar hier is de zomer toch echt over. Alle wagens staan weer op winterbanden, ook bij de bussen.
We hebben het stuk ontbrekende warmtekabel in de waterleiding aangevuld. Nu ligt er 16 meter vanaf het meer boven in de berg de waterpijp in, dus zouden we nu de hele winter water hebben.... ( vorige winter 3 weken zonder water ivm vorst in de leiding). Vanaf huis een verlengkabel van 130m!!! naar boven getroken en voila!

Ik ben deze week aan het werk gegaan, (boot ligt nu ook werkeloos). In Nederland zou dit heten: werken op therapeutische basis. Ik kijk van dag tot dag wat ik wel kan. Op de grote bussen rijdt het beter dan op de sprinters, daar zit het stuur niet goed voor mijn schouder.

Ruud heeft een boot geboekt, hij komt woensdag 24 november aan in Bergen en gaat weer naar NL op 1 dec. Hij komt met de zijspan, dus....vol met lekkerij uit NL.

Hoewel we nu al aardig "noors" leven, missen we wel bepaalde producten uit NL. Koffie, kaas, droge worsten en drop. Zuurkool staat nu voor het 2e seizoen te rijpen, dat komt goed. Andijvie uit eigen tuin is ook gelukt, maar voor volgend jaar willen we een kas bouwen. Aangezien de zomer hier maar kort is, willen we middels een kas het groeiseizoen verlengen, waardoor we ook sla kunnen kweken. De NL slager in Noorwegen is ook weer gevonden, de vriezer ligt weer vol met noorse rookworst van NL recept.

Maar voorlopig dus weer een groene, natte tuin.

1 opmerking:

henk zei

Is die vracht, die Sietze meegenomen heeft nu al op?