zondag 22 januari 2012

Zondag 22 januari

Vandaag zijn we (dat is de last die je als vrijwilliger moet dragen...) al vroeg uit de veren gemoeten voor een zondag. Of we rond 11 uur bij het Rode Kruis gebouw in Dale konden zijn...
Zo gezegd en zo gingen Willeke (en ja, zelfs Olaf) samen met mij (Eddy) en Laura op pad naar het korpsgebouw in Dale...

(Samen met Leif Arne op pad gegaan.....)
Op weg naar Bergsdalen alwaar.....

(Eddy op de Polaris sneeuwscooter)

(Olaf komt hier aanstormen op de Polaris....)

(Dit is de hut van het Rode Kruis,
"ergens" in de rimboe van Bergsdalen.)
Halverwege onze "training..." zijn we voor een warme kop koffie en chocolademelk hier binnen gevlucht en ons lekker kunnen opwarmen aan een houtvuurtje.
Deze hut wordt als uitvalsbasis gebruikt tijdens extreme drukke tijden hier, we zitten dan met de manschappen hier te feesten, totdat er een beroep op het hulpkorps wordt gedaan.
De hut staat 600 meter in de rimboe, aan de oude weg tussen Dale en Voss, lokaal bekend als Bergsdalen. Accomodatie genoeg om ca 20 man/vrouw te laten overnachten.

(Actie foto van een aanstormde Eddy op de Yamaha)

(Olaf op de Yamaha, MET duim van Willeke links...)

(Eddy op de Polaris)


(Willeke met de zwarte vlek (Laura))



Hoewel Willeke het in eerste instantie niet een goed idee leek, is ze toch meegegaan.En geen moment spijt gehad! Hoewel de zon nog niet geheel over de bergen heen komt, zo vroieg in het jaar, was het met -3 en wind stil een voortreffelijke dag, voor mens en dier. Laura heeft veel los kunnen sjokken, Willeke had echte ouderwetse sneeuwschoenen uit het depot mee en was in d'r nopjes ermee...Olaf ziet het nog steeds als een straf, een hele dag met zijn ouwe lui de bergen in......... Maar heeft de hele reis naar huis om een sneeuwscooter gezeurd!



Lars wilde niet mee, Lars is moe! Hij gaat nu iedere dag rond 05.00u met de Corsa van huis, naar Dale station. Pakt de trein van 05.45 naar Bergen en van daar de bus naar Os. Hij heeft dus een plaats op die school gekregen en mag voorlopig iedere dag pendelen. Hij is wel rond 17.45 thuis. Nu is hij dus wel op zoek naar een kamer, want het blijven zo wel lange dagen. Hij heeft nu ook al een paar keer op de vrachtwagen gereden. Misschien wel rijexamen met de zomer....?

Geen opmerkingen: